Решение за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода


Скъпи клиенти,
Ние, екипът на Варнауейв, водени от стремежа си да намерим най-добрите решения за всички обитатели на жилищната сграда, предлагаме на вашето внимание следното решение за отопление, охлаждане и производство на БГВ /битова гореща вода/ във вашия апартамент:

 1. Индивидуална термопомпена система въздух-вода PANASONIC AQUAREA ALL-IN-ONE
 2. https://goo.gl/5s2C7Y –

 3. Подово отопление – хидро бокс и тръбни разводки на немската фирма OVENTROP във дневния тракт, коридора и мокрите помещения
 4. https://goo.gl/6nG57m –

 5. Подова замазка върку подовото отопление LARGO на KNAUF 4. Монтирани конвектори INNOVA във всички стаи на апартамента
 6. https://goo.gl/RqmlTa –

Какво прави системата?

Най-кратко – термопомпата, която е монтирана на лоджията на вашия апартамент, произвежда топла вода за отопление през зимата, студена вода за охлаждане през лятото и топла вода за бита през цялата година.

Отопление – извършва се чрез подовото отопление и чрез конвекторите, които се намират във всички стаи на апартамента. Подовото отопление работи на нискотемпературен режим на водата /30-35 С/ като по този начин отоплението е на излъчвателен принцип, а не на принципа на конвекцията. Конвекторите работят с повисока температура на водата /до 55 С/ и по-бързо затоплят помещението.

Охлаждане – термопомпата през лятото охлажда водата до 7 С и охладената вода циркулира до конвекторните тела. Не се използва подовата инсталация поради конденз и липсата на комфорт, когато подът е студен. Топла вода за бита – термопомпата произвежда топла вода целогодишно.

Топлата вода се събира в специален съд на Panasonic с обем 200 l от неръждаема стомана. Водата се затопля до температура 55 С. Производството на топла вода е с приоритет пред отоплението и охлаждането и при по-голяма консумация цялата мощ на термопомпата, както и вградения електрически нагревател, подпомагат затоплянето на водата.

Защо не монтираме подво отопление в спалните?

 1. В спалните са разположени множество мебели, което намаля площа, където да се монтира подовото отопление
 2. Не ни е известно точното разположение на мебелите в спалните /може да се различава от архитектурата/ и подовото да попадне под спалнята
 3. Не ни е известна подовата настилка в спалните – естествения паркет, килимите и мокетите от естествени материали са изолатори, което ще намали ефекта от подовото
 4. Обикновено в спалните се поддържа по-ниска температура от дневните
 5. Спестява разходи за тръбна разводка, специална топлоизолационна подложка и поскъпата подова замазка LARGO.

Възможен ли е монтаж на подово в спалните?
Да. Технически е възможен монтаж на подово отопление във всички помещения – срещу допълнително заплащане и при своевременно заявяване.

Защо ви предлагаме тази концепция?
След дълги проучвания и комбиниране на различни възможни решения, се спряхме на това решение поради няколко основни причини:

 1. Индивидуално приложение – всички елементи и съответно разходи са във вашия апартамент
 2. Ергономичност – редуцира мястото за инсталиране като осигурява всички нужди на обитателите на жилището от топлина, охлаждане и топла вода, без да се дублират различни електроуреди
 3. Комфорт – осигуряване на максимален комфорт на обитаване – без шум и течение, каквито има при всички видове климатици
 4. Енергийна ефективност – осигуряване на висока енергийна ефективност съответно ниски месечни сметки за електроенергия, тъй като и топлата вода се произвежда от термопомпата с висок коефициент на преобразуване на електрическата енергия
 5. Оптимални разходи за закупуване – подобни системи се предлагат от няколко реномирани производители на климатична техника. С вносителя на Panasonic постигнахме най-добро съотношение цена-качество на цялата система

Съставни елементи на системата и линкове към производителите:

1. Aquarea термопомпа въздух-вода – външно тяло с мощност
7 kW: KIT-ADC7GE5 (Heating and Cooling) или
9 kW: KIT-ADC9GE5 (Heating and Cooling) в зависимост от големината на апартамента
Panasonic създаде Aquarea, новаторски нова, ниско-енергийна система, предназначена да ви помогне да се насладите на идеална температура и топла вода в дома си, дори и при екстремни външни температури. Aquarea е термопомпа която използва топлообмен с въздуха за охлаждане или отопление на дома Ви осигурявайки максимален комфорт. Aquarea е много по-чист, по-безопасен, по-евтин и екологично чист уред, отколкото алтернативите използващи газ, петрол и други електрически системи.

Едно външно тяло, което може да бъде подпомогнато от слънчеви панели, загрява водата за битови нужди, за радиатори или лъчисто подово отопление. Системата може да се монтира към вече съществуваща система за централно отопление като така ще се намалят разходите за монтаж. Това е най-иновативния вариант за цялостни реконструкции и за ново строителство.

https://goo.gl/vubGhR

2. Вътрешно тяло – Panasonic са разработили високо ефективно и лесно за инсталиране решение. Те са комбинирали изчистения дизайн с максимално висок СОР, който ги прави пазарен лидер. Вътрешното тяло е с размери 1.800 x 598 x 717 (H x W x D) и много прилича на свободно стоящ хладилник. Разполага с дистанционно управление.

https://goo.gl/awsbVu

3. Хидробокс, тръбна разводка и термоизолационна подложка на Oventrop. Овентроп е водеща немска компания, предлагаща всичко, свързано с подово отопление – подова изолационна подложка, тръбна разводка, кранове и фитинги.

https://goo.gl/L2fucz –

4. Конвектори на Innova Вентилаторни конвектори, които работят на режим отопление през зимата и режим охлаждане през лятото.

https://goo.gl/OtAZd6

5. Подова замазка Largo на Knauf Саморазливна подова замазка, която се полага върху местата, където е монтирана инсталацията за подово отопление. Осигурява плътно обгръщане на тръбната разводка и всякакви въздушни “джобове”, тъй като е течна. Това осигурява висока ефективност на работа на подовото отопление.

https://goo.gl/36XkcB

Фирма, която ще изпълни решението и ще осъществява ремонт и поддръжка – гаранционна и извънгаранционно: Климамаркет Ефендулов ООД